uputstva
zaštita voća

Kako da automatizujete standardne zadatke na PC-ju?

11.06.2010, 12:22
Da li ste ikada poželeli da automatizujete neke uobičajene zadatke na vašem PC-ju koje uvek zaboravite da obavite? Možda želite da se vaš računar isključi svako veče, ali obično zaboravite to da uradite i ostavite ga uključenim. Kada biste samo mogli da podesite tajmer da recimo sat vremena od sada isključi sistem, mogli biste mirno da nastavite da radite znajući da će vaš računar da se isključi u definisano vreme.

Podešavanje Schedule Task funkcije u Windowsu je komplikovano i zamorno i ne radi posebno dobro. Tu na scenu stupa zgodna mala i besplatna aplikacija po imenu E-Counter, koja može da vam pomogne da automatizujete svakodnevne zadatke.

E-Counter je veoma lak sa stanovišta veličine i prikazuje digitalnu štopericu na vašem desktopu koja odbrojava koliko je još ostalo do trenutka izvršavanja specifikovanog zadatka. Kada istekne vreme, E-Counter može da izvrši sledeće akcije:

(1) pusti definisani zvuk,
(2) pokrene vizuelni efekat i glavnom prozoru,
(3) isključi sistem,
(4) isključi Internet konekciju,
(5) Isključi Internet konekciju, sačeka 30 sekundi i isključi sistem,
(6) prikaže sliku,
(7) Prebaci PC u hibernaciju,
(8) Pokrene eksterni fajl,
(9) zaključa radnu stanicu
(10) Prikaže tekstualnu poruku

Ovaj mali program podržava jedanaest jezika i poseduje lep i čist interfejs za konfigurisanje.

Podešavanje vremena i željene akcije je izuzetno jednostavno. Prvo treba da izaberete efekat, a onda definišete vreme od kojeg će da počne odbrojavanje i konačno možete da odredite da li želite da postavite lozinku tokom odbrojavanja i tako sprečite druge da ga zaustave.

Ova opcija može da bude veoma korisna roditeljima koji žele da kontrolišu koliko njihova deca provode vremena za računarom ili na Internetu. Podesite vreme isključivanja radne stanice, definišite lozinku i vaša deca će biti odvojena od računara u tačno definisano vreme! Odlično. Mada sam siguran da vaša deca neće tako misliti.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.