uputstva
registracija rs domena

Kako da date Firefoxu izgled i osećaj Viste (u Visti)

11.06.2010, 12:26
Jedna od stvari koje najviše iščekujem u vezi Firefox-a 3 je vrsta redizajna koja će biti kreirana za korisnike Viste. Trenutna Firefox tema u Visti nije baš vredna pomena, ali se ona može dosta unaprediti ako se malo angažujete. U ovom članku provešćemo vas kroz nekoliko modifikacija koje možete da napravite, a koje će vam istovremeno omogućiti da standardnu Firefox temu ostavite nedirnutom. Mi ovde nćemo probati da kloniramo Internet Explorer 7 … mi samo želimo Firefox koji će dobro izgledati!

Sve izmene koje ćemo napraviti su dostupne na Userstyles.org, što znači da ćete trebati da instalirate Stylish ekstenziju pre nego što nastavite. Na taj način trebaće vam samo nekoliko klika sa mišem da biste instalirali svaku od funkcija. Hajde da krenemo sa stilizovanjem!

Toolbar Color

Jedna od stvari koje smetaju velikom broju korisnika je pozadina linije alatki u Firefoxu. Ona ima pastelno plavu boju, i ne izgleda ni približno onako kao u drugim verzijama Windowsa. To lako možete da promenite ako dodate ovaj stil vašem repertoaru, i vrlo brzo ćete primetiti promenu:

Adresa: http://userstyles.org/styles/2669

Maximized Toolbar Color

Kada maksimizirate Internet Explorer 7 u Visti pozadina linije alatki postaje tamna što olakšava fokusiranje na sadržaj stranice. Ovaj stil će isto unapređenje doneti Firefoxu, tako da samo kada je web pretraživač maksimiziran on će imati tamnu pozadinu. Pored toga, mi koristimo i Hide Menubar ekstenziju koja omogućuje da linija menija nestane sve dok ne pritisnete Alt taster.

Adresa: http://userstyles.org/styles/3611

Tab Background

Ako se niste odlučili za prvi stil o kojem smo govorili u ovom članku možda ćete razmisliti da upotrebite ovaj. Ovaj stil menja boju pozadine iza kartica tako da se poklapa sa bojom linija alatki (pastelna svetloplava), za šta ja mislim da drastično unapređuje vizuelni izgled Firefoxa:

Adresa: http://userstyles.org/styles/3610

Spojena Back/Forward Buttons

Nisam siguran koliko se dobro ova modifikacija uklapa u standardnu Firefox temu, ali će raditi u svakoj temi koju budete koristili. Ako više volite da Back i Forward dugmad budu “spojena u kukovima” kao što su u Internet Explorer-u 7 onda instalirajte ovaj dodatak i uživajte:

Adresa: http://userstyles.org/styles/4231

Vista Throbber

U našem pohodu da Vistifikujemo Firefox nismo mogli da izostavimo malu throbber ikonu! Prirodno, jedino ima smisla da koristimo istu “busy” ikonu koju koristi miš za označavanje programa koji je zaposlen, i ovaj dodatak radi upravo to:

Adresa: http://userstyles.org/styles/3972

Merač progresa učitavanja stranice u liniji adrese

Ovo nije dodatak zbog kojeg će Firefox bolje izgledati u Visti, ali je izuzetno simpatičan. Trebaćete prvo da instalirate Fission ekstenziju, kako bi Firefox prikazivao liniju progresa učitavanja stranice u liniji adrese. Ako nakon toga primenite ovaj stil dobićete adekvatan Vista izgled:

Adresa: http://userstyles.org/styles/3615

Rezime

Veoma me zanima šta Mozilla priprema za glavnu temu Firefoxa 3 u Visti, ali prema njihovim rečima isporučiće posebnu temu za Vistu koja će biti potpuno usklađena sa našminkanom Vistom.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.