uputstva
registracija rs domena

Kreirajte 2D animirane filmove u Flash-u ili QuickTime-u pomoću Pencila

14.06.2010, 12:58
Pencil je program za crtanje 2D animacija koji je besplatan ali nudi funkcije koje biste normalno pronašli samo u skupim programima kao što je Adobe Flash ili Toon Boom Studio. Pencil je dizajniran da oponaša tradicionalni proces crtanja i animacije gde animatori crtaju pojedinačne frejmove i reprodukuju ih u sekvenci ali jako velikom brzinom.

U Pencilu, počnite sa crtanjem skice na platnu pomoću ugrađenih alatki. To je prvi ključni frejm. Zatim nastavite sa crtanjem drugih frejmova i kompajlirajte ih da biste završili animaciju.

Pencil takođe podržava Onion Skins tako da možete da gledate prethodni frejm dok crtate slede. Zatim postoji i sloj kamere za dodavanje perspektive u animaciju.

Konačno, crteži ili 2D animacije koje su kreirane pomoću programa Pencil mogu da se eksportuju u različite formate uključujući SWF Flash, QuickTime MOV ili kao sekvencu fajlova PNG slika.

Pencil je dostupan za Windows, Mac i Linux platforme. On takođe radi sa Tablet PC-jima sa ekranima osetljivim na dodir.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.