uputstva
registracija rs domena

Kako da saznate koji kodeci vam nedostaju?

16.06.2010, 16:08
Ja ne volim pakete prepune kodeka. Možda se pitate zašto, a moj odgovor je da oni imaju tendenciju da instaliraju mnogo više nego što vam je potrebno da biste gledali video filmove na vašem računaru. Pored toga, postoji mnogo lažnih paketa kodeka koji u stvari instaliraju viruse i trojance na vaš sistem.

Mnogo bolje rešenje je da utvrdite koji kodek vam fali i da instalirate samo taj kodek. Mi smo pregledali nekoliko programa koji bi to mogli da odrade ali nijedan nije bio tako lak za korišćenje kao AVIcodec. Vi možete da učitate fajlove ili čitave direktorijume u Avicodec tako što ćete ih prevući i pustiti u glavni prozor programa a možete da upotrebite i dugmad interfejsa za otvaranje fajlova i direktorijuma.

Video koji ubacite u Avicodec će odmah biti analiziran i biće prikazan kodek upotrebljen za video i audio. Na taj način dobićete željenu informaciju o kodecima fajlova. Ako izaberete bilo koji fajl u listi, detaljne informacije će biti prikazane u dnu i tu vaš rad u ovom programu postaje stvarno interesantan.

Tri reda, File, Video i Audio prikazuju informacije o fajlu. Međutim, ono što je ovde važno je zadnja reč u Video i Audio redovima u kojima će pisati Supported ili Unsupported.

Supported znači da je kodek koji je potreban za pokretanje audio ili video fajla instaliran na računar. Unsupported znači da nije pronađen kodek potreban za pokretanje fajla što je glavni razlog što se video ne prikazuje kako treba.

Ako kliknte na WEB dugme na desnoj strani svake linije, učitaćete web sajt koji sadrži kodek koji vam nedostaje. Samo daunlodujte i instalirajte kodek i spremni ste za puštanje i gledanje video fajla bez ikakvih problema. Linkovi vode ka zvaničnim web sajtovima kodeka, što znači da nema šanse da daunlodujete virus ili trojanca.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.