uputstva
registracija rs domena

Kako da kreirate Photoshop šare?

22.06.2010, 12:34
Dodavanje šare – bilo kao pozadine teksta, kao klasične pozadina neke scene ili kao dodatni element fotografije - daje vašem radu potpuno novu dimenziju. Vi vrlo lako možete da kreirate sopstvene teksture u Photoshopu.

Ako želite sami da kreirate teksturu u Photoshopu, evo nekih osnovnih uputstava koje treba da pratite.

1. Otvorite Adobe Photoshop i kliknite na New opciju u meniju File. Kada se otvori okvir za dijalog podesite veličinu slike na 60 x 60 piksela a režim na RGB color. Dajte slici ime i kliknite na OK.
2. Počnite da kreirate teksturu tako što ćete u liniji menija izabrati Filter > Noise > Add Noise. Potvrdite polje Gaussian, ukucajte 80 procenata i kliknite na OK.
3. U liniji menija izaberite Filter > Stylize > Emboss. Promenite Angle na -50, Height na 2 piksela a Amount na 70 procenata. Kliknite na OK.
4. Promenite boju teksture tako što ćete u liniji menija izabrati Image > Adjustment > Hue-Saturation. U okviru za dijalog Hue and Saturation potvrdite polje Colorize i za Hue unesite 40 a za Saturation unesite 100. Ako unesete drugu vrednost za Hue dobićete drugačiju boju. Slobodno se poigrajte sa vrednostima.
5. Snimite teksturu u GIF formatu.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.