uputstva
registracija rs domena

Provera linkova - lako pronađite neispravne linkove na sajtu

07.05.2010, 12:31
Neispravni, tzv. mrtvi linkovi na sajtu nisu loši samo zbog posetilaca koji mogu kliknuti na neki link i dobiti praznu stranicu nekog sajta koji više ne postoji ili 404 error stranicu. Ova situacija je loša i zbog optimizacije sajta za pretraživače (SEO), jer Google može smatrati da je sajt još uvek u fazi izrade, i samim tim nedovoljno koristan ili relevantan za posetioce. Naravno, podrazumeva se da je reč o nekom većem broju loših linkova, a ne o nekoliko. Ako imate sajt sa mnogo sadržaja ili vodite blog, takvi neispravni linkovi vremenom mogu da se umnože.

Nedavno sam pronašao sjajan program koji rešava ove probleme i sa kojim je provera neispravnih linkova na sajtu veoma laka. Reč je o Xenu’s Link Sleuth

Xenu’s Link Sleuth će proveriti sve linkove na sajtu i prikazati spisak neispravnih, mrtvih linkova. Xenu proverava ne samo normalne tekstualne linkove, već i slike, CSS fajlove, skripte, java aplete, plug-inove i frejmove.

Pronašao sam nekih desetak neispravnih linkova na ovom sajtu, za koje naravno nisam imao pojma da postoje. Kao što rekoh, ako imate dosta sadržaja na sajtu, jedan ovakav program je od velike koristi. I što je takođe bitno, potpuno je besplatan.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.