Kako da kreirate jedinstvene fotografije? - Uputstvo za fotografije
uputstva
registracija rs domena

Kako da kreirate jedinstvene fotografije?

24.06.2010, 10:30
Prekršite sva pravila fotografisanja koje znate i snimite jedinstvene fotografije. Efekat koji ćete dobiti može da bude vrlo interesantan.

Snimite sa sporom brzinom zatvarača i bez stativa. Uveličajte ili pomerite objektiv sa otvorenim zatvaračem dok snimate i kreirajte jedinstvene fotografije. Možete da pokušate da preeksponirate ili podeksponirate, da snimate sa veoma velikim kontrastnih svetlom, sa malo svetla, da snimate po kiši ili snežnoj oluji. Snimajte subjekat koji inače nikada ne biste snimili. Snimite 50 fotografija dok snimate sa nivoa zemlje, a zatim snimite još 50 fotografija sa ekstremnim podešavanjima fokalne dužine, blende i udaljenosti do subjekta.

Kada snimate scene ili subjekte koji su inače popularni za fotografisanje, pažljivo razmotrite koji su to očigledni i uobičajeni snimci koji su snimljeni a zatim pokušajte da smislite neke nove načine snimanja istog subjekta ili scene. Pokušajte da promenite ugao pogleda, ili eksperimentišite sa različitim podešavanjima i udaljenostima od subjekta.

Poslušajte neke od ovih saveta i vaše fotografije će zaista biti jedinstvene.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.