Kako da dodate zvuk na web stranicu u Dreamweaveru? - Uputstvo za dreamveawer
uputstva
zaštita voća

Kako da dodate zvuk na web stranicu u Dreamweaveru?

06.07.2010, 15:15
Ako želite, možete da dodate zvuk na web stranicu vašeg web sajta. To možete da uradite veoma jednostavno.

Postoje dva taga za dodavanje zvuka u vaš dokument: Internet Explorer 3.0 tag , i Netscape-ov tag. Tag reprodukuje zvuk u pozadini na vašoj stranici. Kada posetioc dođe na vašu stranicu, zvuk se reprodukuje automatski. Netscape-ov tag je malo drugačiji. Možete da izaberete karakteristike i izaberete reprodukovanje zvuka kada je stranica učitana ili da date korisniku opciju da klikne ako želi da čuje zvuk.

Želite li da znate kako da to izvedete? U ovom primeru, upotrebićemo jedan midi fajl zato što on daje zvuk odličnog kvaliteta. Evo kako da upotrebite tag:* AUTOSTART=true - Znači da će se zvuk reprodukovati automatski kada se dokument učita. Na ovaj način zvuk će se reprodukovati kao pozadinski zvuk. Ako vrednost podesite na FALSE, zvuk će se čuti tek nakon klika na dugme Play.
* LOOP=n - Ovo govori pretraživaču koliko puta da se zvuk reprodukuje.
* WIDTH i HEIGHT - Ovo govori kako će biti prikazana kontrola zvuka. Ako podesite vrednosti width=0 a height=2, konzola neće biti prikazana u pretraživaču.

Dobra je ideja da korisnicima koji koriste pretraživač koji ne podržava ugrađene zvukove, date alternativu. Evo kako to možete da uradite:

Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.