Kako da upotrebite sidra u Dreamweaveru? - Uputstvo za dreamveawer
uputstva
registracija rs domena

Kako da upotrebite sidra u Dreamweaveru?

06.07.2010, 15:16
Imenovana sidra su objekti ka kojima možete da postavite linkove unutar HTML stranice. Kada kliknete na link koji je povezan sa sidrom, pretraživač će skrolovati stranicu do datog sidra.

Kada kreirate i postavite sidro, uobičajeno je da postavite sidro direktno pored linka. Međutim, na taj način pretraživač će skrolovati stranicu do ivice toliko blizu ciljnom linku da će biti sakriven iz prikaza. Zbog toga, kada postavite sidro u Dreamweaveru, postavite sidro jednu liniju iznad teksta ili slike. Na taj način kreiraćete dovoljno mesta za posetioca da lako vidi cilj sidra.

Još jedna korisna funkcija koju možete da dodate stranici je da postavite link na vrh stranice pored svakog imenovanog sidra.

Da biste kreirali takav link, postavite kursor na vrh stranice i izaberite Insert > Named Anchor. Unesite Top u rezultirajući okvir za dijalog i kliknite na OK. Zatim, postavite tekst ili sliku pored svakog imenovanog sidra na stranici koji se povezuje sa gornjim imenovanim sidrom. Na taj način posetioci vašeg sajta će imati dobar način navigacije vaših web stranica.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.