uputstva
zaštita voća

Kako da šaljem izvršne fajlove preko Gmail-a?

05.05.2011, 15:27
Pre neki dan probao sam da pošaljem izvršni fajl prijatelju preko Gmail-a. Ali kada sam probao da ga pošaljem, pojavilo se Gmail-ovo upozorenje koje mi kaže da mi nije dozvoljeno da šaljem ovu vrstu fajlova preko Gmail-a, iz bezbednosnih razloga. Posle malo čakčanja uspeo sam da nađem rešenje koje mi omogućuje da zaobiđem bezbednosne mere i pošaljem izvršni fajl preko Gmail-a.

Pre neki dan probao sam da pošaljem izvršni fajl prijatelju preko Gmail-a. Ali kada sam probao da ga pošaljem, pojavilo se Gmail-ovo upozorenje koje mi kaže da mi nije dozvoljeno da šaljem ovu vrstu fajlova preko Gmail-a, iz bezbednosnih razloga.

Posle malo čakčanja uspeo sam da nađem rešenje koje mi omogućuje da zaobiđem bezbednosne mere i pošaljem izvršni fajl preko Gmail-a.

Na vašem računaru, idite u Folder Options (My Computer > Tools > Folder Options). Na View kartici, poništite opciju “Hide extensions for known file types.
Zatim preimenujte ekstenziju .exe u neku drugu ekstenziju, na primer u .jpg. Windows će izbaciti upozorenje, ali vi samo kliknite “Ok”. Ikona će biti promenjena u ikona za .jpg fajlove. Sada se vaš izvršni fajl nalazi u .jpg formatu.
Pošaljite fajl vašem prijatelju, tojest primaocu.
Nakon što data osoba primi vaš fajl, samo joj recite da promeni ekstenziju fajla u .exe, jer u suprotnom fajl neće raditi.

I to je to! Uspeli smo da ga prevarimo!
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.