uputstva
zaštita voća

Kako saditi cetinare?

28.04.2012, 11:18
Pre sadnje, biljke treba rasporediti na željeno mesto, posebno ako se radi o gruboj sadnji. Prilikom raspoređivanja sadnica voditi računa o broju, tako da se za formiranje manjih grupa uvek ide na neparan broj 3,5,7..., kako bi se dobio što bolji vizuelni efekat. Izabrane sadnice moraju biti zdrave i lepo razvijene.

Po završenom raspoređivanju pristupa se kopanju jama čija veličina treba da bude 75-80 cm. Treba znati da jama mora biti 20 cm dublja od vrha busena biljke, zemlja kojom zatrpavamo biljku treba da bude rastresita sa dodatkom nekog od organskih đubriva. Po završenoj sadnji biljke treba dobro zaliti što je obično 25-30 litara vode po biljci.

Pored zalivanja u toku vegetacije treba primenjivati i ostale agrotehničke mere kao što su obrada zemljišta oko biljaka, uklanjanje korova, đubrenje i zaštita stabala od štetočina i bolesti.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.