Kako se priprema Peckana vezenka? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Peckana vezenka?

26.09.2012, 12:01

Potrebno je:


  • 2 kg paprike vezenke
  • 500 g sirćeta
  • 500 g vode
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike soli
  • 1 kesica konzervansa
  • 1 kesica vinobrana
  • 500 g šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 1 kesica biber u zrnu

Priprema


  • Papriku oprati i ispeckati sa jedne i druge strane, kada se paprika ohladi ređati u tegli, pre nego što počnete da ređate na dnu tegle posoliti vinobranom, u toku redjanja paprike svaki red posoliti malo solju staviti iseckanu šargarepu na krugove, iseckanim belim lukom, i posuti pešunom, ovim postupkom ide na svaki red poredjane paprike, kako koji red paprika stavljate pretiskajte što više tako da izlazi i sok iz nje.
  • Kada završite postupak redjanja, napravite smesu od navedenih sastojaka i prelite tegle, nemoj te ih odmah zatvarati sačekajte neko vreme da smesa slegne da bi mogli još da dodate, po ukusu dodajte i bibera u zrnu.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.