Kako pripremiti Barene paradajz paprike? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Barene paradajz paprike?

29.09.2012, 12:23

Potrebno je:


  • 6-8 kg paradajz paprika

Tečnost za barenje:


  • 4 l vode
  • 1 l alkoholna sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
  • 1/2 l ulja
  • 250 g soli
  • 250 g šećera
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • Ostalo po želji seckani beli luk seckani list peršuna

Priprema


  • Paprikama nožem odseći drškicu pa ih oprati dobro ocediti i čačkačicom izbušiti na par mesta.
  • U posudu staviti vodu, sirće, ulje, šećer, so, biber i staviti na vatru da se kuva.
  • Kad proključa dodati paprika onoliko da prekriju površinu suda i kuvati paprike samo da voda baci 2-3 ključa.
  • Paprikevaditi rešetkastom kašikom, stavljati u drugi sud.
  • Odmah u vodu za paprike dodati sledeću turu paprika i dok se one malo ne obare, mi prvu barenu turu paprika koju smo izvadili u posudu redjamo u tegle, blago pritiskamo da se lepo slože, a svaki red posipamo seckanim belim lukom i prešunom.
  • Kad napunimo 2-3 tegle, pritisnemo paprike sa plastičnom rešetkom i napunimo tegle sa vrelim presolcem i zatvorimo odmah tegle metalnim zatvaračem. (bitno je da kada punimo tegle sa tečnošću u kojoj se barile paprike ključa i sa tako vrelim preliti paprike i odmah zatvoriti).
  • Tako uraditi sa svim paprikama.
  • Tegle prekriti sa stoljnjakom, i ostaviti tako da se ohlade.
  • Ako niste sigurni da vam zatvarači nisu dobro zatvorili tegle, tegle poredjajte u pleh iz rerne, rernu uključite na 100 stepeni, da tegle tako stoje 1 sat, rernu isključiti i ostaviti tegle da se u rerni ohlade. To je pasterizacija.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.