Kako pripremiti Ajvar sa patlidžanom?
29.09.2012, 12:24
Potrebno je:
10 kg crvenih paprika
3 kg patlidžana
1/2 l ulja
100 g soli - po ukusu
2 kašike šećera
1 dl sirćeta
1 glavica belog luka
Priprema
Paprike i patlidžan ispeći. Kada se prohladi, oljuštiti i ocediti. Samleti posebno papriku, posebno patlidžan. Ulje zagrejati, pa sipati mlevenu papriku. Pržiti ajvar oko sat vremena ili dok se ne zgusne. Dužina upržavanja ajvara zavisi od veličine šerpe i veličine sporeta.
Dodati patlidzan, izgnječen beli luk, so, šećer. Kuvati ga jos oko pola sata, pa dodati sirće. Izmešati dobro. Ajvar je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Sipati u suve i zagrejane tegle. Možete ga zapeći u rerni ili staviti u dunst. Nije potrebno stavljati konzervans.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.