Kako pripremiti Kiseli kupus - Ribanac? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Kiseli kupus - Ribanac?

03.10.2012, 11:48
Potrebno je:

5 kg kupusa
nekoliko većih paprika nasečenih na rezance
ili narendane
nekoliko većih šargarepa narendanih

Sirup:

3 l vode
700 ml vinskog sirćeta
150 g soli
150 g šećera
10 g vinobrana

Priprema

Narendati kupus, papriku i šargarepu.

Sve dobro promešati u jedan veliki sud.
Posebno izmšati vodu, šećer, so, sirće i vinobran.

Mešati drvenom kašikom dok se sastojci ne istope i dobro sjedine.

Sirup preliti preko narendanog kupusa, dobro ga izmešati, ostaviti malo da odstoji, a onda ređati u tegle i dobro zatvoriti.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.