Kako se priprema Fafaros?
17.10.2012, 10:59
Potrebno je:
4 kg paradajza
2 kg paprike
15-25 feferona (sve zavisi koliko volite da bude ljuto)
250 g šećera
250 g ulja
250 g vinskog sirćeta
4 kašike soli
1 salicil (na kraju kada se masa prohladi)
Priprema
Paradajzu oljuštiti kožicu i samleti na vodenici za meso (tako bar ja to radim), papriku očistiti od semenki i živu takodje samleti na vodenici, zajedno sa feferonima (feferonima ne čistiti semenke).
Prvo ukuvati paradaez sa šećerom, sirćetom i uljem, jedno sat vremena, pa onda u to dodati, samlevenu papriku i kuvati još jedno sat-sat i po (sve zavisi, koliko vam je jaka vatra).
Pred kraj kuvalja dodajte so. Ja lično ne stavljam baš 4 kašike na ovu količinu, jer je za moj ukus malo slano.
Kada se masa prohladi, dodati jedan salicil. Mlako sipati u tegle, koje ne morate zagrevati.
Od ove količine izadje 6-7 tegli fafarosa.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.