Kako se priprema Fafaros? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Fafaros?

17.10.2012, 10:59
Potrebno je:

4 kg paradajza
2 kg paprike
15-25 feferona (sve zavisi koliko volite da bude ljuto)
250 g šećera
250 g ulja
250 g vinskog sirćeta
4 kašike soli
1 salicil (na kraju kada se masa prohladi)

Priprema

Paradajzu oljuštiti kožicu i samleti na vodenici za meso (tako bar ja to radim), papriku očistiti od semenki i živu takodje samleti na vodenici, zajedno sa feferonima (feferonima ne čistiti semenke).

Prvo ukuvati paradaez sa šećerom, sirćetom i uljem, jedno sat vremena, pa onda u to dodati, samlevenu papriku i kuvati još jedno sat-sat i po (sve zavisi, koliko vam je jaka vatra).

Pred kraj kuvalja dodajte so. Ja lično ne stavljam baš 4 kašike na ovu količinu, jer je za moj ukus malo slano.

Kada se masa prohladi, dodati jedan salicil. Mlako sipati u tegle, koje ne morate zagrevati.

Od ove količine izadje 6-7 tegli fafarosa.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.