Kako se priprema Carska salata? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Carska salata?

18.10.2012, 10:59
Potrebno je:

5 kg paprika (oblika paradajza)
1 l jabukovo sirće
1/2 l ulja
2 kg šangarepe
2 kg karfiola
1 kg celera (koren)
250 g soli
1/2 kg šećera
2 kesice konzervansa

Priprema

5 kg paradajz-paprika, očistiti od peteljki i iseći na četvrt. Staviti u neku šerpu i posuti sa 250 g soli i 1/2 kg šećera. Ostaviti da prenoći pokriveno.

Soku koji paprika otpusti, sutra dan, dodati 1 l jabukovo sirće i 1/2 l ulja, staviti da provri.

Pre pripreme soka očistiti 2 kg šargarepe. Očišćene staviti lonac hladne vode, pa da to provri. Kada je voda provrla izvaditi šargarepu. Kada se prohladi iseći na kolutiće. Očistiti 2 kg karfiola, oprati i iskidati na cvetiće. Celer 1 kg očistiti, oprati i iseći na kockice.

Povrće pomešati i preliti sa onim vrelim sokom, kome smo dodali 2 kesice konzervansa.

Sutra dan redjati u tegle i naliti istim tim sokom. prijatno vam bilo.

Salata je dobra za serviranje, kada su slavlja uz predjelo.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.