uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Makedonska ljutenica?

30.10.2012, 11:19
Potrebno je:

ljute šilje
ulje za prženje
so
lorber
krupno mleveni biber
celi čenovi belog luka
seckan peršun
seckana mirođija
vinsko sirće

Priprema

Svaku papriku izbockajte, pa pržite na ulju.

Paprike slažite u tegle, a između redova stavljajte predviđene začine.

Pune tegle nalijte uljem u kojem ste pržili paprike, a posle 24 sata dopunite tegle do vrha vinskim sirćetom, zatvorite ih i nakon mesec dana ljutenica je spremna za jelo.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.