Kako se priprema Kisela cvekla? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Kisela cvekla?

31.10.2012, 12:08
Potrebno je:

1 kg cvekle
1 litar vode
30 g soli

Priprema

Cveklu manje ili srednje veličine oljuštite, operite, složite u posudu u kojoj će se kiseliti i pritisnite.

Presolac treba da bude bar 10 cm iznad cvekle. Dve nedelje sa površine stalno odstranjujte penu.

Ukiseljena cvekla dobija bledu boju i postaje meka.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.