uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Pire od paradajza za zimu?

03.11.2012, 10:21
Potrebno je:

3 kg paradajza
2 vezice peršunovog lista
malo luka vlašca
koren i list od celera
1 glavica crnog luka
malo rena
soli po ukusu

Priprema

Krupne zdrave plodove paradajza operite i skuvajte u vreloj posoljenoj vodi. Skuvan paradajz propasirajte kroz cediljku i ostavite da stoji oko 12 časova.

Dok stoji, paradajz će pustiti dosta vode koju treba odliti i upotrebiti za neko jelo. Gusti deo paradajza pomešajte sa iseckanim peršunovim listom, jednom i drugom vrstom luka, korenom celera, listom celera i struganim renom.

Sve lepo izmešajte, dodajte soli po ukusu, pa punite čiste teglice i povezujte ih duplim celofanom.

Ovako pripremljen pire treba pasterizovati dva puta. Uključite pećnicu na temperaturu od 75°C, stavite tegle u nju i ostavite 65 minuta.

Izvadite tegle i ostavite na prohladno mesto, pa posle četiri dana ponovite postupak pasterizacije u trajanju od 35 minuta.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.