Koliko treba napumpati gume, i postoji li neko pravilo o tome? - Uputstvo za automobile
uputstva
registracija rs domena

Koliko treba napumpati gume, i postoji li neko pravilo o tome?

15.12.2012, 11:27
Pravilan pritisak vazduha u gumi je jedan od najvažnijih faktora u brizi o gumama. Na boku svake gume je označen maksimalni dozvoljeni pritisak gume. To međutim ne mora uvek biti i pravilan pritisak vazduha za Vaše vozilo. Potrebno je uvek poštovati preporuku proizvođača Vašeg automobila. Tu preporuku možete pronaći u priručniku za Vaše vozilo, a obično je zalepljena i na ivici vozačevih vrata, i na vratancima ili unutar odeljka za sitne stvari, ili sa unutrašnje strane poklopca od rezervoara. Važna napomena: pritisak vazduha u gumi proveravati uvek kada su gume hladne .

Kada se proverava na manje od sat vremena posle vožnje, gume su još tople i pritisak vazduha u njima ne može se tačno utvrditi. Bilo bi dobro proveriti pritisak u gumama bar jednom u mesec dana, kao i pre dužih putovanja ili ako prevozite veliki teret. Ne zaboravite proveriti i rezervnu gumu. Sva pitanja u vezi ovoga možete uputiti i našim zaposlenima, a u Beogumi Plus našim kupcima stojimo u svakom trenutku na raspolaganju za savete i uputstva, kao i kontrolu ispravnosti guma!
Tekst preuzet sa linka http://www.beoguma.com/saveti/
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.