Kako da napravite nevidljivu policu za knjige ? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako da napravite nevidljivu policu za knjige ?

21.02.2013, 11:31
Šta nam je potrebno:
Stara kniga, malo opširnija (valjda knjige nisu debele nego opširne). Nemojte protratiti neki ozboljan naslov ili knjigu koja vrijedi. Naš savjet vam je da nađete knjigu koja je bez ikakve vrijednosti. Da i takve knjige postoje. Recimo, nađite neku režimsku knjigu, pisanu u čast nekih propalih režima, ideja ili političara, i koja nakon njihovog pada jedino može da posluži za potpalu.
Skalper - čuvajte prste
Metar - ako ste muškarci znamo šta bi prvo mjerili, ali ovaj put preskočite
mali šarafi za drvo (sa ravnom glavom)
veliki šarafi za drvo
multi-funkcionalno ljepilo
držač za police u obliku slova L, pazite na veličinu. Treba da stane unutar knjige jedna strana držača.
To je to, dosta zabušavanja, ajmo na posao.

Otvorite knjigu. Izmjerite do polovine i označite to crticom. Nacrtajte konture u obliku držača police kojeg ćete postaviti. Icjecite sklaperom dovoljno duboku brazdu kako bi držač police stao i uklopio se u knjigu.

Iskoristite sklaper kako bi usjekli ležište za L nosač, kako bi knjigu mogli pričvrstiti ravno uz zid. L noač mora da zađe u knjigu da ne bi bilo razmaka između knjige i zida.



Došlo je vrijeme za zavrtanje. Zavrnite male šarafe na krajevima knjiga kako bi se listovi knjige držali čvrsto. Kako šaraf bude više ulazi u knjigu tako će listovi početi da se dižu. Zbog toga se pobrinite da ih dobro pritisnete. Znaćete da ste dobro to napravili ako listovi se poslije ne budu mogli pomijerati niti izgledaju kao talasi. Moraju biti ravni da ne bi odali vizuelno da knjiga ne izgleda kako bi trebala. Možete koristiti bušilicu, ali mnogo je efektnije ako to radite rukom.

Nanesite ljepilo po površini knjige i zalijepite korice knjige. Ljepilo će da drži korice zalijepljene za knjigu dok če šarafi da drže listove pričrvščene jedne za druge. Stavite nešto teško na knjigu i ostavite preko noći kao bi sve bilo dobro zalijepljeno.

Nakon što se ljepilo osuši pričvrstite policu za zid koristeći velike šarafe.

Postavite nekoliko knjiga i napunite vašu policu dok ne prekrijete L držač.

Sačekajte goste i pravite se ludi dok oni pokušavaju shvatiti šta je u pitanju :D



U svakom slučaju ovakva polica za knjige je interesantno i kreativno rješenje. Ne toliko korisno koliko intrigantno i misteriozno :D


Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.