Kako izabrati zavese? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako izabrati zavese?

28.05.2015, 09:10
Kako izabrati zaveseŽelite izabrati zavese za vaš dom a ne znate kako? Ovo je članak za vas. Najčešće se prilikom adaptacija stana, ili da je reč o useljavanju u novi stan postavlja pitanje izbora prekrivača za prozore. Klasičan i najčešće prvi izbor je zavesa od tkanine, koja najviše odgovara stanovima ili prostorima sa klasičnim konzervativnim uređenjem prostora.

Međutim, moderno opremljenim domovima ili poslovnim prostorima klasične zavese jednostavno često ne odgovaraju, odnosno ne uklapaju se u zamisao dekoratera prostora. Tada se kao mogući izbor pojavljuju trakaste zavese, rolo zavese ili venecijaneri.

Trakaste zavese su elegantno rešenje za svaki stan ili poslovni prostor. One dolaze u bilo kojoj boji tako da se lako mogu uklopiti u postojeći kolorit. Sastoje se od niza vertikalnih traka iste dužine koje se mogu po potrebi skupljati ili širiti i tako propuštati manje ili više spoljašnje svetlosti.

Rolo zavese imaju sličnosti sa spoljašnjim roletnama s tim što se nalaze unutar prostorije i naravno pravljene su ne od drveta ili aluminijuma kao klasične roletne, već od tvrde tkanine. Rolo zavese su praktičan izbor za poslovne prostorije gde se vrše video projekcije jer mogu da skoro potpuno spreče ulazak spoljašnje svetlosti u prostoriju.

Venecijaneri su veoma elegantno rešenje za moderno dizajnirane stambene ili poslovne prostore. Za razliku od trakastih ili rolo zavesa, oni se prave od specijalne vrste plastike ili aluminijuma. Zbog toga je njihov rok trajanja mnogo duži, a održavanje veoma lako, jer je dovoljna vlažna krpa za brisanje prašine.

Najbolji način da odaberete prave zavese jeste da pre kupovine obiđete nekoliko izložbeno-prodajnih salona u kojima možete videti kako zaista izgledaju sve navedene vrste zavesa, što bi uz navedene savete trebalo da bude dovoljno da donesete pravi izbor prilikom kupovine zavesa.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.