Kako ukloniti stare tapete? - Uputstvo za krecenje - farbanje - gletovanje
uputstva
registracija rs domena

Kako ukloniti stare tapete?

23.02.2013, 11:23
Potreban alat:Sundjer, kofa, špahtla...

Potrebno vreme:Zavisi od površine prostorije i od starosti tapeta koje uklanjate

Cena materjala:Varira u zavisnosti od toga koje hemikalije ili sredstva koristite. Raspitajte se u vašoj okolini šta se od ovih sredstava može nabaviti
Ovo može biti veoma dosadan zadatak pogotovo ako imate veliku prostoriju potpuno oblepljenu tapetama. Skidanje tapeta će vam biti lakše ako poštujete sledeća pravila:

1. Procenite situaciju. Ako su tapete na zidovima 30 godina biće mnogo teže skinuti ih nego one koje su zalepljene pre nekoliko godina.
2. Postoje dva efikasna načina za skidanje tapeta: koristeći hemijska sredstva za skidanje tapeta ili pomoću pare ili ova dva u kombinaciji. Postoje mnoga pomagala koja možete kupiti da bi sebi olakšali posao o čemu se možete raspitati u lokalnoj farbari.
3. Proces počinjemo bušenjem tapeta. Spravicom za bušenje tapeta pređite celu površinu više puta kako bi bilo što više rupica. Ako ne možete da nadjete da kupite ili pozajmite ovakvu spravu probajte da improvizujete. Važno je da na tapetama bude dosta rupica kako bi hemikalija brže i lakše mogla da nadje put do lepka i otopi ga.
4. Nanesite hemikaliju za skidanje tapeta. Nije dobro udisati isparenja ove hemikalije pa treba sve prozore držati otvorene.
5. Ako tapete skidate parom napunite aparat vodom, sačekajte da se zagreje, uperite mlaz pare prema zidu i njime pređite tapete. Uskoro će početi da se odlepljuju.
6. Kojom god metodom da odlepljujete tapete koristite špaklu kako bi ubrzali proces odlepljivanja.
Ako nameravate da samo jednom skidate tapete nemojte trošiti mnogo novca na to. Raspitajte se po komšiluku, većinu stvari koje su vam potrebne možete pozajmiti od prijatelja.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.