Kako se pripremiti za rad na visini? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako se pripremiti za rad na visini?

04.03.2013, 11:35
Nemojte se penjati na krov ako nemate pravu opremu i ako ne podnosite visinu. Potrebne su vam ljestve na rasklapanje koje sežu najmanje tri prečke iznad razine oluka kako biste imali dobar oslonac za ruke.

1. Na tlo ispred krakova ljestava postavite vreću s pijeskom. Pričvrstite prstenasti vijak na dasku glavnog vijenca i za njega zavežite ljestve. Unajmite krovne ljestve ili kupite nastavak koji se može vijcima pričvrstiti na standardne ljestve. Krovne ljestve imaju kotačiće pa ih je lakše micati po krovu. Kad gornji dio dosegne sljeme, okrenite ih tako da se zakvačeni gornji dio osloni preko sljemena.

2. Kad dosegnete mjesto gdje trebate raditi, zavežite uže za ljestve i kroz svoj pojas. Stavite sav alat i materijale u vrećicu i učvrstite ih za pojas ili u kantu koju možete zavezati ili zakvačiti za ljestve.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.