Kako popraviti rolete koje zapinju? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako popraviti rolete koje zapinju?

05.03.2013, 10:59
Rolete koje zapinju, bilo da su od drva ili od plastike, upozoravaju da se njima nepravilno rukuje. Ako netko spušta rolete da one udaraju, a diže velikom brzinom, ne smije se začuditi kad jednog dana roleta zapne.

1. Trebate otvoriti poklopac rolete. On je obično napravljen od šperploče i zatvara prostor u kojem se nalazi roleta, nalazi se paralelno sa zidom ili paralelno sa stropom. Vijci/šerafi kojima je poklopac pričvršćen obično su premazani bojom. Prvo ih očistite od boje da bi mogli otpustiti vijke/šerafe. Skinite poklopac!

2. Traka za dizanje rolete tzv gurta iskočila je iz remenice (vodećeg kotača). Traku pažljivo izvucite i ponovno namotajte na remenicu.

3. Držać rolete je iskočio iz ležaja. Ako se to dogodilo, roleta će visjeti ukoso. Roletu ponovno postavite u ležaj (oblik slova U) i usput prekontrolirajte stanje trake za dizanje.

4. Traka za dizanje je zapela. Obično kada se to dogodi treba zamijeniti traku jer je pohabana i izglodana.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.