Kako napuniti jastuk umjetnim perjem? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako napuniti jastuk umjetnim perjem?

25.03.2013, 11:06
Da biste napravili četvrtasti ili pravokutan jastuk punjen spužvastom pjenom, kupite blok poliesterske pjene visoke gustoće, debljine 100 mm i dimenzija potrebnih za jastuk.

1. Kako bi pjenasta površina bila mekša i kako biste je zaštitili, prekrijte je tankim slojem poliesterske vate i pričvrstite je mrežicom koja se koristi za presvlačenje namještaja.

2. Za jastučnicu odaberite trajniju, gusto tkanu tkaninu. Odrežite dva komada tkanine koji odgovaraju veličini bloka od umjetne pjene i oko jednoga komada, 13 mm od ruba, prišijte UKRASNI RUB S UZETOM.

3. Položite komad s ukrasnim rubom na drugi komad tkanine, tako da licima budu okrenuti jedan prema drugome, i prišijte skupa tri strane 13 mm od ruba. Izvrnite lice jastučnice van i umetnite blok od umjetne pjene. Sašijte otvor povratnim bodom.

PUNJENJE JASTUKA RASUTIM MATERIJALOM

Paperje, perje, pamučna vlakna ili komadići umjetne pjene također se mogu upotrijebiti za punjenje jastuka, ali moraju biti zatvoreni u unutrašnjoj jastučnici od gusto tkane tkanine, kao što je batist platno.

1. Sašijte jastučnicu na isti način kao što je ranije opisano, samo bez ukrasnoga ruba, ostavivši jednu stranu nesašivenu.

2. Izvrnite lice jastučnice van, napunite punjenjem i zašijte otvor povratnim bodom. Prema dimenzijama unutarnje punjene jastučnice, napravite vanjsku jastučnicu kao za jastuk od bloka umjetne pjene.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.