Kako popraviti ogrebotinu na automobilu? - Uputstvo za automobile
uputstva
registracija rs domena

Kako popraviti ogrebotinu na automobilu?

09.04.2013, 10:51
Ogrebotine na automobilu su veoma česta pojava, bilo da ste sami vozilom zakačili nešto što je uzrokovalo ogrebotinu, ili što je veoma češće da vam je neko drugi slučajno ili namerno naneo ogrebotinu na vozilo. Ogrebotine na starijim vozilima nisu toliko upadljive i ne primećuju se tako lako, ali kada se radi o novijim vozilima, ogrebotina na njima ume baš da bode oči.

Ogrebotine na automobilu se mogu srediti na mnogo načina, najčešće se sređuju lakiranjem i poliranjem izgrebanog dela. Naravno sve ovo zavisi od dužine i dubine ogrebotine. Takođe se popravljaju upunjavanjem laka ili farbe posebnim špricevima u izgreban deo.

Kada primetite ogrebotinu na vašem vozilu, moj savet je da se obratite limaru prvo ili farbaru, kako bi pogledali ogrebotinu i da od njih zatražite savet kako da je najbolje popravite.

Kao što sam rekao postoje razni načini da se ogrebotina popravi, a koji ćete način primeniti zavisi od vas i od toga da li želite da se to uradi perfektno ili da se uradi samo da se nekako ne vidi, naravno sve to zavisi od toga koliko ste spremni da platite za to.

Iz iskustva mogu vam reći da ukoliko ste se nekome zamerili, gledate da prođete što jeftinije, jer postoji velika mogućnost da vam se odmah nakon što sredite ogrebotinu, pojavi nova :) . Pa je glupo da puknete veliku sumu novca za popravku, a da vam se već sutra dan pojavi nova ogrebotina.

Takođe postoje velike šanse da kada izlakirate igrebani deo, da se ne pogodi potpuno ista nijansa boje, pa da se onda primećuje razlika u boji na vozilu.

Ukoliko ogrebotina nije toliko velika i duboka, postoje i neka posebna sredstva, koja se u poslednje vreme reklamiraju svuda, koja bi trebalo da izvlače ogrebotine, tako što njima jednostavno pređete preko igrebanog dela, ja ovo nisam koristo nikada i ne znam puno o tome, ali vredi da se raspitate po forumima ili od prijatelja, da li je neko to koristio i da li funkcioniše. U svakom slučaju ovo može biti vrlo nezgodno, pa ukoliko vozite noviji auto, pazite da ga ne ogrebete ili da se ne zamerate ljudima :), ili ako ste se već zamerili nekome, onda vodite računa gde ostavljate vozilo :)
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.