Kako ugasiti firmu? - Uputstvo za ekonomiju
uputstva
registracija rs domena

Kako ugasiti firmu?

24.04.2013, 10:33
Ako želite ugasiti firmu, treba da znate da je najpre neophodno da vaša firma nema nikakvih dugovanja prema drugim pravnim i fizičkim licima, a isto tako i prema državnim organima. Ako je to sve u redu vrlo je jednostavno ugasiti firmu.

Evo kako ugasiti firmu:

1) Potrebno je najpre da kao osnivač firme donesete odluku o likvidaciji.

2) Potom je potrebno da donesete odluku o imenovanju likvidacionog upravnika.

3) Zatim je neophodno da popunite odgovarajuće obrasce koje možete pronaći na sajtu Agencije za privredne registre Srbije.

4) Kada sačinite odluke, popunite obrasce i platite odgovarajuće takse (čiju visinu možete na sajtu videti) odnesite sve u Agenciju i predajte.

5) Dobićete Rešenje da je vaša firma u likvidaciji, a to mora biti objavljeno na sajtu Agencije najmanje 60 dana.

6) U međuvremenu namirite sve svoje poverioce, nakon čega vaš knjigovođa treba da načini finansijski izveštaj o vašem poslovanju.

7) Po isteku ovih 60 dana neophodno je da sačinite izveštaj o sprovedenom postupku likvidacije, popunite nove obrasce i zajedno sa finansijskim izveštajem knjigovođe i plaćenim taksama ovo predate Agenciji.

8) Po okončanju postupka od Agencije dobijate izveštaj da je vaša firma likvidirana.

Napomena:

- Ukoliko niste sigurni da gornji postupak možete da sprovedeš u skladu sa datim smernicama najbolje je da angažujete advokata.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.