uputstva
zaštita voća

Kako otvoriti restoran?

25.04.2013, 08:37
Restoran je dobra ideja da započnete poslovni poduhvat. Jednom kada izgradite i zadobijete poverenje, restoran će privući goste bez ikakvog problema. Ali pre nego što se odlučite otvoriti restoran morate da razmotrite nekoliko aspekata kao što su otvaranje, pravna pitanja i licenciranje zajedno sa raznim zahtevima postavljenim od strane lokalne zdravstvene vlasti. Nakon što ispunite sve zahteve, možete da počnete uspešan poslovni poduhvat na duge staze koji će osigurati stabilnost i redovne prihode.

1) Kao svaki drugi poduhvat koji ima veze sa hranom, lokacija je najvažniji faktor za otvaranje bar i gril restorana. Izaberite lokaciju koja se nalazi na prometnoj oblasti gde često cirkuliše veliki broj ljudi . Mesto takođe treba da ima dobar parking koji će omogućiti ljudima da se parkiraju radi nekoliko pića i zalogaja hrane.

2) Restoran treba da bude sređen na moderan način, tako da će ljudi biti privučeni da posete i istraže njegov sadržaj. Pošto će restoran biti namenjen za raznovrsnu hranu i piće trebalo bi da imate kombinaciju bara i roštilja koji će označavati kombinaciju klasičnog i savremenog dizajna. Takođe bi trebalo da bude dovoljno prostora u glavnom projektu koji će pomoći da se obezbedi prostor gde će moći da stane veći broj gostiju tokom radnog vremena. Možete uključiti i otvoreni bar sa prostorom za obedovanje kako bi se obezbedio adekvatni prostor za posete kupaca.

3) Pošto ćete da prodajete alkoholna pića u baru morate da dobijete potrebne dozvole za konzumiranje alkohola pre početka otvaranja. Zajedno sa pravnim formalnostima, morate da se koncentrišete na druge aspekte vezane za zdravlje i uslužnost kako bi izgradili kredibilitet i poverenje svojih klijenata. Takođe, pratite sve pojedinosti koje je naložilo lokalno zdravstveno odeljenje, dok se odlučite za sveukupni izgled restorana. Proverite da li se kuhinja i skladišni prostor nalazi na tačno propisanom mestu kao što je naloženo od strane vlasti. Ako sledite sva uputstva pre početka poslovnog poduhvata možete da sledite svoj prvobitni plan bez ikakvih dodatnih problema i promena u budućnosti.

4) Pametni poslovni ljudi uvek pre početka poslovanja provere koliko je jaka konkurencija. Dakle, pre otvaranja restorana proverite obližnje lokalne konkurente sa kojima ćete morate da se borite za uspostavljanje i opstanak svog novog restorana. Procenite temeljno njihove prednosti i mane radi izrade i sprovođenja poslovne strategije da bi posao uspeo.

5) Takođe je preporučljivo da uzmete uputstva i savete od nekoga ko već ima iskustva u uspešnom vođenju restorana ili kafića. Mogli biste da kontaktirate i iskoristite pomoć nekog poslovnog čoveka koji radi daleko od lokacije koju ste izabrali kao mesto za otvaranje restorana, jer lokalno stanovništvo možda neće hteti da vam pomogne da im kao konkurent ne bi preuzeli goste. Ljudi koji imaju iskustva u radu sa restoranima vam reći nekoliko korisnih i praktičnih saveta za pokretanje posla što će biti mnogo jednostavniji proces za vas. Ako budete uporniji mogu vam čak postati i poslovni mentori.

6) Možete iskoristiti franšizu postojećeg lanca restorana koji će smanjiti šanse za neuspeh vašeg poslovnog poduhvata. Franšizing će takođe smanjiti vaš rad na postavljanju restorana pa čak i izgraditi ugled od nule. Dakle, proverite postojeća postrojenja i pokušajte da iskoristite njihovu franšizu za rad vašeg restorana i poslovanja.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.