uputstva
registracija rs domena

Kako podići kredit?

26.04.2013, 10:43
Kredit je određena količina novca koju vam banka daje uz obavezu da taj novac vraća u dogovorenom vremenskom periodu na rate i uz određenu kamatnu stopu koju je ta banka propisala. Zašto podići kredit?
Dizanje kredita je pogodno ako želite investirati u neki projekat, pokrenuti neki sopstveni biznis ili pak vratiti neki bitan dug koji vam predstavlja opterećenje. Budite jako pažljivi prilikom podizanja istog i dobro proučite sva pravila koja prihvatate tom prilikom.

Šta vam je sve potrebno da bi se zadovoljili uslovi za dizanje kredita:

1) Prva i osnovna stvar bez koje se ne može dalje je da imate stalni radni odnos i da ste zaposleni već neki malo duži period. Kredit vam neće odobriti ako ste zaposleni na ugovor i privremeno.

2) Kredit koji želite podići ne sme prelaziti više od 30 % vaših primanja na mesečnom nivou. Na primer ako je vaša plata 40.000 dinara, maximalna mesečna rata za otplatu bi mogla biti 12.000 dinara. Morate biti kreditno sposobni za željenu sumu novca.

3) Obratite pažnju na to da li ste ranije podizali neke kredite i da li ste redovno vršili uplate u dogovorenom roku. To banka takođe može uzeti u obzir i ako ste ranije bili neodgovorni lako vas mogu odbiti upravo iz ovog razloga.

4) U banku u kojoj želite zatražiti podizanje kredita, potrebno je da ponesete sledeća dokumenta: ličnu kartu, dokumenta o stalnom radnom zaposlenju, kao i dokaz o vašim primanjima.

5) I za kraj vam još samo ostaje da sa operaterom u banci dogovorite način kreditiranja i sačekate njihov odgovor da li su vam kredit odobrili ili ne.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.