Kako da se otarasite muva? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako da se otarasite muva?

28.05.2015, 05:52

1.Postavite zamku sa deterdžentom za sudove – U običnu teglu sipajte do oko 3 cm visine deterdženta za sudove i isto toliko vode. Deterdžent će privući muve, koje će se potom udaviti u vodi. Mnogo bolje rezultate ćete imati ako koristite neki deterdžent za sudove koji ima voćni miris, na primer od jabuke ili limuna.

2.Napravite prirodno sredstvo za zaštitu od muva – Muve beže od mirisa ljute aleve paprike. Uzmite sprej bocu i u njoj napravite miks od vode i malo ljute aleve paprike, pa dobro promućkajte to. Ovim prirodnim sredstvom isprskajte vrata i pragove, prozore i druge otvore na koje muve mogu ući. Miris ljute aleve paprike bi trebalo da drži muve na odstojanju od vašeg doma.

3.Sadite biljke koje su muvama odbojne – Muve ne podnose lavandu, bosiljak i mentu (nanu). Posadite ove biljke u bašti pod prozorom (ako živite u kući) ili u saksijama koje ćete postaviti na prozor. Ako ne želite da sadite začinsko bilje, već neko ukrasno cveće, najbolje je da posadite neven, jer i on odbija muve.

4.Nadmudrite muve plastičnim kesama punim vode – Način na koji kesa puna vode reflektuje svetlost podseća na paučinu i muve će se truditi da je maksimalno izbegavaju. Vrlo je jednostavno. Napunite običnu, providnu kesu vodom, vežite čvor na vrhu i okačite je blizu vrata ili prozora. U ovu svrhu možete koristiti i neki stari CD ili DVD, jer na sličan način reflektuje svetlost.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.