Kako napraviti pahulju od papira? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
registracija rs domena

Kako napraviti pahulju od papira?

28.05.2015, 08:58

1.Pripremite šest belih papira oblika kvadrata. Ako nemate papire tog oblika, izmerite stranice papira lenjirom i isecite višak, kako biste napravili kvadrat. Bitno je da sve četiri strane papira budu jednake dužine, kako biste mogli da dobijete oblik koji vam je potreban za pravljenje pahulje.

2.Uzmite jedan papir i presavijte ga dijagonalno, tako da gornji levi kraj spojite sa donjim desnim. Ovaj postupak ponovite na svih šest papira. Trebalo bi da dobijete savršen trogao sa jednom dužom stranicom i dve kraće ali jednake.

3.Na tako savijenom papiru, isecite makazama po tri paralelne linije sa obe strane (linije treba da budu paralelne sa one dve kraće i jednake stranice trougla, dakle po tri linije paralelne sa jednom i tri linije paralelne sa drugom stranicom). Linije nikako nemojte seći do kraja, nemojte ih spajati. Vodite računa da vam razmak između tih linija bude jednak. Postupak ponovite sa svakim papirom.

4.Otvorite trougao i sada iseckani kvadrat okrenite u dijamantski položaj (kao znak karo na kartama). Urolajte prvi isečak (iz centra kvadrata) i sa leve i sa desne strane i spojite ih selotejpom. Okrenite papir na drugu stranu i na toj strani uzmite prvi sledeći isečak i levi i desni ispojite ih kao i prethodni. Ponavljajte postupak dok ne uvijete i ne spojite sve isečke jednog papira, ali vodite računa da za svaki novi isečak okrenete papir na drugu stranu. Ovaj postupak odradite i na preostalih pet papira.

5.Uzmite tri gotova oblika papira, spojite im vrhove i zaheftajte ih. Isto to ponovite i sa druga tri oblika. Spojite ove dve polovine pahulje tako što ćete zaheftati vrhove jedne polovine za drugu.

6.Na kraju zaheftajte svaki deo gde se delovi pahulje spajaju. To će učvrstiti pahulju i dati joj lep i pravilan oblik.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.