https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako osvežiti životni prostor? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
registracija rs domena

Kako osvežiti životni prostor?

28.05.2015, 09:07

1.Najpre bi trebalo da uzmete u obzir ono šta već imate i da vidite šta od toga možete da iskoristite. Ako želite da krečite, dovoljno je da odvojite samo nešto novca za kupovinu poludisperzije, dok četke i valjke možete da iskoristite one koje već imate.

2.Budite hrabri i odaberite smele i intenzivne boje. Ništa ne može da promeni vaš prostor kao potpuno drugačija dominantna boja. U odabiru boja se možete rukovoditi svojim omiljenim bojama, ali nije loše da uzmete u obzir i još neke faktore.

3.Na primer, pogledajte prostoriju koju planirate da krečite i pronađite boju koja dominira. To može da vam bude neka vrsta orjentira u odabiru boje za krečenje – odaberite tu ili sličnu boju, ili potpuno kontrastnu boju koja se slaže sa dominantnom boje vaše sobe, nameštaja..

4.Ono šta takođe morate imati u vidu je i psihološki uticaj boja na vas i ukućane. Na primer, tople boje kao što su žuta, narandžasta i crvena su sjajan izbor za prostorije u kojoj dnevno ima najviše ljudi (društvene prostorije). Međutim, ovim istim bojama nikako nije mesto u kuhinji (posebno narandžastoj), jer pozitivno utiču na apetit, pa ukućani mogu da „nabace“ koji kilogram viška.Crvena boja je loš izbor za spavaću sobu, jer previše te boje može da izazove razrdažljivost i bes, pa da umesto strasti, u vašoj spavaćoj sobi razbudite svađe. Jedan zid obojen u crveno može, međutim, postići efekat koji želite.Pastelne boje su poznate po tome što smiruju, pa su odatle najčešći izbor za spavaće sobe, kupatila, bolnice… Previše pastelnih boja opet može rezultirati kontraefektom i izazvati apatiju, bezvoljnost, letargiju i preosetljivost.


5.Najbolja varijanta je da logistički izaberete 2 do 3 boje koje ćete ukombinovati prilikom krečenja. Za deljenje i razgraničavanje vam mogu pomoći samolepljive trake za krečenje ili šabloni, ako ste kreativni.

6.Najjeftinije rešenje za obnavljanje starog nameštaja je da ga presvučete u meblove zanimljivih boja. Stari mebl ne morate baciti, već možete od njega napraviti ukrasne jastučiće. Ako vam je i presvlačenje nameštaja izdatak, probajte da jednostavno promenite raspored nameštaja po sobi, dodate nove prekrivače (ili napravite nove od starih, recikliranih materijala), još ukrasnih jastučića i slično.

7.Nove zavese možete i sami napraviti, a ako se odlučite na taj korak – u odabiru materijala nećete imati ograničenja.

8.Svakako ćete se u ovom periodu odlučiti za pranje tepiha, a evo predloga kako da vam tepisi ostanu čisti do zime – jednostavno ih nemojte upotrebiti. Uredno ih zapakujte i odložite u podrum ili ostavu, a parket uglancajte sredstvima koji će mu povratiti stari sjaj. Prostorija bez tepiha deluje hladnije, a upravo je to ono što vam treba za predstojeće tople dane. Osim toga, prostorija bez tepiha se lakše čisti.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.