https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako spreciti ozbiljninje povrede? - Uputstvo za snowboard
uputstva
zaštita voća

Kako spreciti ozbiljninje povrede?

21.11.2012, 11:16
Prvi dan s boardom na snijegu je često prepun padova, a kako bi posljedice istih bile manje bolnije treba se dobro ugrijati i razgibati prije spuštanja. Podrazumijeva se da to radite i kada budete iskusniji boarder. Zagrijavanje će pospješiti cirkulaciju, ugrijati mišiće i razgibati ukočene zglobove. Dobro je zagrijati cijelo tijelo, a posebno obratiti pažnju na mišiće koji se najviše koriste u vožnji; cijele noge, stražnjicu, leđa i vrat. Dobre vježbe su trčanje u krug, hodanje niz brdo i uzbrdo, lagano skakanje na mjestu, kružni pokreti zglobovima...S druge strane ne treba pretjerati i umoriti se time.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.