Kako se pripremiti za spust na snowbordu? - Uputstvo za snowboard
uputstva
zaštita voća

Kako se pripremiti za spust na snowbordu?

21.11.2012, 11:18
Sada kad si na stazi vrijeme je i za prvi korak: vezivanje boarda dok si na stazi. Potrebno je biti dosta oprezan zbog mogućnosti da board ispadne, dobije veliko ubrzanje i dovede u opasnost sve one koji su na stazi. Kada ostavljaš board na stazi potrebno je board staviti tako da baza (glatki dio) bude postavljena prema gore tako da vezovi štopaju i time onemogućuju kretanje boarda niz stazu. Na ovaj način će board biti sigurno postavljen.
Sljedeći korak bi bilo vezanje stražnjeg veza na stazi. Najsigurniji način je: sjedeći na snijegu gledajući niz dolinu(stazu). Bilo da imaš vezove sa strepom ili step-in. Prednja i zadnja noga je sada sigurno i čvrsto vezana u vez. Sljedeća briga je ustati i time ne prenesti svoju masu na prednju ili zadnju nogu jer u tom slučaju odmah se počinjete kretati u smjeru u kojem smo prenesli masu. Da se to ne događa board treba biti ispred tebe okomito na nizbrdicu. Dok sjediš ukopaj stražnji rub borda (na kojem je peta) u snijeg da pri ustajanju board ne odskliže.

Sada ste spremni za prvi board "korak".
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.