Kako plivati prsno? - Uputstvo za sportove
uputstva
zaštita voća

Kako plivati prsno?

03.05.2013, 10:53
Ovo je članak u kome ćete saznati kako plivati prsno. Prsno je stil plivanja je verovatno najpopularniji plivački stil, idealan za opuštanje.

Kod ovog stila plivač zauzima položaj tela na stomaku, licem ka površini vode.
Obema rukama u isto vreme se izvode pokreti prema napred uz ograničenost da laktovi moraju biti ispod površine vode (kao da pravite srcolike pokrete ispod vode).
Obema nogama u isto vreme oponašajte pokrete žabe kada pliva.
Ovi pokreti nogu i ruku treba da budu sinhronizovani i u isto vreme.
Prilikom pokreta ruku kad se dlanovi približe telu, trup se lako izdiže iznad vode i vrši se udisaj, a prilikom udaljavanja dlanova od tela vrši se izdisaj uz lagano spuštanje glave na površinu vode.

Napomena:

• Uvek izaberite bazen za učenje ovog sporta, jer tamo postoje zaposleni koji vam mogu izaći u susret. Određene stilove plivanja možete savladati tek kad naučite održavanje i disanje na vodi.
Neki od stilova koji vam takođe mogu biti zanimljivi su: delfin i kraul

• Nikad ne učite sami da plivate, jer postoji opasnost od utapanja. Upišite obuku škola plivanja kako biste pravilno naučili sve tehnike plivanja.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.