Kako plivati Delfin stilom? - Uputstvo za sportove
uputstva
registracija rs domena

Kako plivati Delfin stilom?

06.05.2013, 10:49
Delfin stil plivanja se smatra tehnički najzahtevnijim, a pored toga potrebno je za njegovo izvođenje imati i određenu kondiciju. Može se čak i slobodno reći da je ovo jedan od najtežih plivačkih stilova i da ćete sigurno morati dosta da vežbate pre nego što zaplivate kao delfin.
Evo šta podrazumeva delfin stil plivanja:

Za ovaj stil potrebno je zauzeti položaj tela na stomaku u odnosu na površinu vode, licem na dole.
Ruke u isto vreme vrše kružne pokrete iznad i ispod površine vode.
Noge treba da budu spojene i kad se završi pokret ruku iznad vode, pri dodiru ruku sa površinom vode telo se giba i noge lagano u isto vreme izlaze tik uz površinu vode dok izvode pokret sličan plivanju delfina.
Ovi pokreti se vrše sinhronizovo i celo telo i ako dolazi do njegovog prelamanja je u ravni sa površinom vode.
Udisaj se vrši pri izdizanju ruku iznad površine vode, a izdisaj prilikom prolaska ruku kroz vodu (ispod površine vode).

Napomene:

- Nikad ne učite sami da plivate, jer postoji opasnost od utapanja. Upišite obuku škola plivanja kako biste pravilno naučili sve tehnike plivanja.

- Uvek izaberite bazen za učenje ovog sporta, jer tamo postoje zaposleni koji vam mogu izaći u susret. Određene stilove plivanja možete savladati tek kad naučite održavanje i disanje na vodi.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.