Kako piti glutamin? - Uputstvo za sportove
uputstva
registracija rs domena

Kako piti glutamin?

07.05.2013, 10:44
Glutamin je jedna od jedanaest amino kiselina u vašem telu i može se dopuniti L-glutaminskim kapsulama u prahu, koje će vam pomoći da izgradite mišiće za relativno kratak period. To je zato što glutamin pomaže da se izgradi tkivo i ako imate višak glutamina u svom telu, to će podstaći rast mišićnog tkiva.Kao i sa svim proizvodima ove vrste bitno je da svesno pronađete najsigurniji način da izgradite mišiće pomoću glutamina, a ne da ugrozite svoje zdravlje zarad otečenih mišića.

1) Uzimajte L-glutaminske proizvode u obliku praha ili kapsula. Kapsule se mogu lako progutati, a prah se može izmešati sa pićem ili fitnes šejkom. Postarajte se da pažljivo pročitate mogućnosti i upozorenja svakog proizvoda pre nego što se odlučite šta je najbolje za vas.

2) Podesite doziranje prema uputstvu datom na proizvodu i savetu vašeg lekara i fitnes instruktora.Različite doze su za različite upotrebe. Tony Schwartz iz “Atletskih mišića” vam savetuje da uzimate najmanje 20 g sa vašim šejkom posle vežbanja i čak 40 g u zavisnosti od vaših ličnih potreba.

3) Uzimajte dosta proteina i glutamina tokom vaše dijete. Hrana kao što je stejk ili kao što su proteinski šejkovi će vam pomoći da povećate protein u svom telu. Ovo, kombinovano sa L-glutaminom i pravilnim vežbama će vam osigurati rast mišića.

4) Vežbajte u teretani. I dalje ćete morati da pretvorite uneti L-glutamin u mišiće i ovo treba da uradite treningom izdržljivosti kao i kardiovaskularnim vežbanjem kao što je džogiranje, da vam mišići ne bi previše otekli.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.