uputstva
registracija rs domena

Kako piti kreatin?

10.05.2013, 08:54
Kreatin je prirodno jedinjenje koje se nalazi u telu , uključujući mišiće. Nedavno je dobio dosta publiciteta zbog svoje sposobnosti da poveća izdržljivost, čvrstinu i jačinu mišića kada se uzima kao suplement, odnosno dodatak ishrani. U ovom tekstu ćemo jednostavno da vam opišemo kako treba piti kreatin.

1) Počnite sa fazom punjenja. Faza punjenja varira između 12 i 20 g u zavisnosti od vaše težine, učestalosti i inteziteta vežbanja. Što ste krupniji i što češće i intenzivnije vežbate, veća je i doza.
Uzimajte kreatin u podeljenim dozama. Probajte tri ili četiri puta na dan. Nastavite sa fazom punjenja pet dana.

2) Pređite na fazu održavanja nakon što ispunite fazu punjenja. Opet, doza održavanja zavisi od vaše težine, učestalosti i intenziteta vaših treninga. Faza održavanja iznosi između 4 i 12 g dnevno. Uzimajte u podeljenim dozama tri ili četiri puta dnevno. Uzmite kreatin odmah posle vežbanja jer će vam se mišići brže popraviti. Uzimajte ga od jedan do tri meseca, a posle toga napravite malu pauzu. Pijte vodu kada koristite kreatin, da bi izbegli neželjenu dehidrataciju. A pored toga, olakšaćete i apsorpciju.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.