Kako se klanja Istihara namaz? - Uputstvo za islam
uputstva
registracija rs domena

Kako se klanja Istihara namaz?

27.05.2015, 07:23
ISTIHARA namaz se klanja u situaciji kada musliman ne može da se opredijeli (dvoumi se) za jednu od više raspoloživih mogućnosti, koje su po Islamu dozvoljene, a želi znati koja je od njih za njega najbolja i za ovaj i za onaj svijet. U tom slučaju, on odluku prepušta svome Gospodaru, Allahu dželle šanuhu i moli Ga da ga uputi na ono, za njega, najbolje. Lijepo je klanjati Istiharu namaz prije nego se odlučimo hoćemo za neki posao kao: prije nego se počnemo zabavljati – ašikovati sa djevojkom ili momkom, prije nego što se oženimo – vjenčamo, prije nego upišemo školu – fakultet, prije nego se zaposlimo, prije nego počnemo praviti (kupovati) kucu, stan, auto i slično.

Naravno da bi se do ovoga došlo moraju se ispuniti određeni uvjeti za Istiharu namaz. Kao prvo, mora se iskreno osloniti na Allaha dželle šanuhu (Tewvekkul), odnosno vjerovati u to da će nam u ovom slučaju Allah dželle šanuhu otkriti što želimo i šta je za nas dobro.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.