Kako napraviti krofne? - Uputstvo za kulinarstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako napraviti krofne?

27.05.2015, 21:35

1.Pripremite potrebne sastojke. Kako biste sami napravili krofne, potrebni su vam sledeći sastojci:
1 Pakovanje kvasca
8 šolja brašna
1 šolja šećera
3 žumanca
1 kašika soli
2 šolje mleka
1 kafena kašičica praška za pecivo
1/2 šolje neslanog putera
1/2 šolje izgnječenog krompira
1/4 šolje vode
½ sode bikarbone kafene kašičice

2.Zagrejte smešu sa mlekom. Počnite tako što ćete prokuvati mleko a potom dodati puter, šećer i so. Promešajte sve sasojke zajedno i onda ih ostavite da se ohlade dok ne postignu otprilike sobnu temperaturu.

3.Kombinujte sledeću grupu sastojaka. Nakon što se smeša sa mlekom ohladila, umešajte u tu smesu kvasac, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, žumanca, zgnječeni krompir i samo 2 šolje brašna. Dobro sve promešajte dok se smesa ne ujedini.

4.Dodajte preostalo brašno. Nakon što dodate preostalo brašno, nastavite da mešate dok ne dobijete glatku masu od testa.

5.Ostavite testo da naraste. Stavite testo u činiju podmazanu uljem ili puterom, i stavite malo dodatnog putera po vrhu testa. Ostavite testo 2 do 2 ½ sata da dobro naraste.

6.Oblikujte krofne. Kada je testo naraslo, razvijte ga, isecite , i oblikujte u odgovarajuću veličinu krofni. Modle za krofne bi olakšale posao, ali nisu neophodne. Nakon što ste napravili krofne od svog testa, ostavite ih još sat vremena da narastu.

7.Ispržite krofne. Stavite svaku krofnu na tiganj u vrelo ulje ili u fritezu. Ostavite ih u ulju dok ne dobiju zlatkasto, braonkastu boju, a potom ih izvadite da se malo ohlade.

8.Stavite glazuru na krofne. Ako želite da jedete krofne prazne, onda ovaj korak nije neophodan. Medjutim, fina glazura, preliv ili samo nekoliko šecernih mrvica će krofne učiniti nezaboravnom postlacom.

Od slatkih i posutih šećerom do rskavih i čokoladnih, domaće krofne će zadovoljiti svačiji ukus. Isprobajte ovaj recept, i zadivite sve vašim kulinarskim umećem i obradujte sve sladokusce.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.