Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom? - Uputstvo za kulinarstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom?

27.05.2015, 21:49

1. Vreme potrebno za pripremu: 20 minuta
Vreme potrebno za kuvanje: 25 minuta
Ukupno vreme: 45 minuta
Sastojci:
2 šolje prezli
2 šolje prezli od starog hleba
½ šolje maslinovog ulja
½ šolje dižon (ili običnog) senfa
1/3 šolje meda
¼ šolje vode
3 kašike vinskog sirćeta
Malo soli i sveže mlevenog crnog bibera
1.5 kg pilećeg belo meso bez kostiju
½ šolje brašna

2.Zagrejte rernu na 200° C.

3.Lagano nauljite uljem veliki tiganj.

4.U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte obične prezle dok ne dobiju zlatkastu boju, stalno mešajući. Izvadite iz tiganja i ostavite da se ohlade.

5.Isto ponovite sa prezlama od hleba.

6.Pomešajte obe prezle u činiju.

7.Dodajte ulje, senf, med, vodu i sirće i mrvite sve dok ne postane glatko.

8.Začinite solju i biberom. Probajte malo i podešavajte ukus da biste dobili zadovoljavajući, tako što ćete dodavati više senfa ili meda.

9.Izlupajte čekićem za meso pileće grudi. Dobro ih začinite sa soli i biberom.

10.Sipajte pola dresinga (sosa) u veliku plitku posudu, stavitite brašno na veliki tanjir i dodajte pola smese prezli u smesu u veliku posudu plitku posludu (dodajte preostalu polovinu prezli u posudu po potrebi).

11.Uvaljajte jedno po jedno pileće meso u tu smesu, potom ih stavite na papir za pečenje.

12.Pecite 16 – 25 minuta u zavisnosti od njihove debljine/veličine

13.Neka piletina odstoji 5 minuta sa preostalim prelivom meda i senfa pre služenja.hrskava piletina

14.Poslužite i uživajte u jelu.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.