Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom?
27.05.2015, 21:49
1. Vreme potrebno za pripremu: 20 minuta
Vreme potrebno za kuvanje: 25 minuta
Ukupno vreme: 45 minuta
Sastojci:
2 šolje prezli
2 šolje prezli od starog hleba
½ šolje maslinovog ulja
½ šolje dižon (ili običnog) senfa
1/3 šolje meda
¼ šolje vode
3 kašike vinskog sirćeta
Malo soli i sveže mlevenog crnog bibera
1.5 kg pilećeg belo meso bez kostiju
½ šolje brašna
2.Zagrejte rernu na 200° C.
3.Lagano nauljite uljem veliki tiganj.
4.U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte obične prezle dok ne dobiju zlatkastu boju, stalno mešajući. Izvadite iz tiganja i ostavite da se ohlade.
5.Isto ponovite sa prezlama od hleba.
6.Pomešajte obe prezle u činiju.
7.Dodajte ulje, senf, med, vodu i sirće i mrvite sve dok ne postane glatko.
8.Začinite solju i biberom. Probajte malo i podešavajte ukus da biste dobili zadovoljavajući, tako što ćete dodavati više senfa ili meda.
9.Izlupajte čekićem za meso pileće grudi. Dobro ih začinite sa soli i biberom.
10.Sipajte pola dresinga (sosa) u veliku plitku posudu, stavitite brašno na veliki tanjir i dodajte pola smese prezli u smesu u veliku posudu plitku posludu (dodajte preostalu polovinu prezli u posudu po potrebi).
11.Uvaljajte jedno po jedno pileće meso u tu smesu, potom ih stavite na papir za pečenje.
12.Pecite 16 – 25 minuta u zavisnosti od njihove debljine/veličine
13.Neka piletina odstoji 5 minuta sa preostalim prelivom meda i senfa pre služenja.hrskava piletina
14.Poslužite i uživajte u jelu.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.