uputstva
registracija rs domena

Kako pecati Belu ribu u prolece?

06.12.2012, 11:40
U prolecnom periodu, kada je voda još uvek hladna, a bela riba više skoncentrisana na mrest, potrebno je izbegavati grub pribor, jer tada riba uzima mamac ispitivacki. Tanki monofili dijametra 0,16mm, tanke
manje udice i lagani plovci do dva grama težine pravi su izbor pribora za probirljivu belu ribu. Njeno primamljivanje, koje se obavlja bacanjem
primame (hrane) u vodu na mesto može znatnouticati na uspeh ili neuspeh ribolova. Naime, vece kolicine nekvalitetne hrane, krupne zrnaste hrane mogu negativno uticati na ishod ribolova, pa zato ako nemate kvalitetnu hranu bolje je pecati bez primame. I sa mamcima je potrebno eksperimentisati, pa ako nece na crve, treba probati tanku glistu, a ako plovak miruje treba ga malko cimnuti da riba lakše uoci mamac.
Lokacija ili mesto ribolova je takode veoma bitno. Cesto se dešava da od nekoliko ribolovaca samo jedan lovi ribu, upravo zbog najboljeg mesta.
Na primer, desetak ribolovaca je zauzelo mesta uz bent do koga se Dunav izlio, a samo jedan je zauzeo mesto gde se nalazi putic do korita Dunava. Upravo on ima najviše šansi za ulov, mamac ne lebdi iznad kupina i trave, vec je spušten do samog dna. Putic je utabana zemlja i uz to riblja staza, gde riba lako pronalazi mamac. Zbog visokog vodostaja
Dunava i cestih oscilacija nivoa vodostaja u ovom periodu se ne može ocekivati da na jednom mestu svakodnevno lovite vece kolicine bele ribe.
Oni ribolovci koji ne vole cestu promenu mesta opredelice se za vode na kojima vodostaj ne oscilira mnogo poput raznih kanala, jezera i bara.
Tekst preuzet sa linka http://www.pecarosi.com/20saveta.html
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.