uputstva
registracija rs domena

Kako da narežete disk u Windows Vista-i?

04.06.2010, 07:32
U ovom članku objasnićemo vam kako da režete fajlove na CD ili DVD pomoću ugrađene alatke Windows Viste.

Ako koristite standardnu alatku za rezanje, nećete trebati da kupite ili instalirate drugi program za rezanje diskova. Ovo je veoma korisno ako nemate prava administratora i ne možete da instalirate nove programe.

1. Da biste započeli ubacite prazan disk (CD, CD RW, DVD, DVD RW) u optički drajv. Pojaviće se Autoplay meni. Ako se ne otvori u Windows Exploreru dvostruko kliknite na ikonicu optičkog drajva. U Autoplay meniju kliknite na Burn files to disk.
2. Otvoriće se čarobnjak Burn a Disc, ukucajte željeni naslov za disk i kliknite na strelicu Show Formatting Options.
3. Moći ćete da izaberete u kom formatu će biti disk koji želite da snimite.
4. Live File System će vam omogućiti da kopirate fajlove na disk u bilo koje vreme, u više sesija a ne da snimate fajlove odjednom.
5. Mastered vam omogućava da režete fajlove samo jednom, čak i ako je ostalo slobodnog prostora na disku. Ovaj format je kompatibilniji sa starijim operativnim sistemima. Nakon što izaberete omiljeni format kliknite na dugme Next. Windows da biste formatirali disk a zatim prevucite ili dodajte fajlove koje želite da narežete na disk.
6. Potražite fajlove koje želite da narežete na disk i prevucite ih u Media direktorijum. Prevučeni fajlovi još nisu narezani na disk tako da i dalje možete da modifikujete fajlove dok se nalaze u ovom direktorijumu.
7. Nakon što ste prevukli fajlove u prozor kliknite na dugme Burn to Disc.
8. Izaberite brzinu rezanja koju biste želeli da upotrebite. Takođe možete da promenite naslov diska. Potvrdite opciju Close the wizard after the files have been written i kliknite na Next.
9. Sada započinje proces rezanja diska. Sačekajte dok se proces završi.

To je sve.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.