uputstva
registracija rs domena

Kako da ubrzate VNC na Visti?

14.06.2010, 14:37
Nedavno sam probao da pomognem prijatelju na računaru na drugom kraju grada pomoću dekstop programa za udaljeni pristup po imenu UltraVNC. Na Windows XP računarima uspostavljanje veze i rad na udaljenom računaru je uvek tekao glatko.

Međutim, moj prijatelj ima instaliranu Vistu. UltraVNC se bez problema konektovao na Vistu, ali je njegov desktop bio toliko spor da ništa nisam mogao da uradim na njemu. Nije bilo nikakve šanse da uopšte dođem do izvora problema a ne da ga popravim preko takve konekcije.

Nakon što sam smanjio rezoluciju i dubinu boja bez ikakvih vidljivih poboljšanja, shvatio sam da sam se konektova na Windows Vista mašinu sa uključenim Aerom. Nakon što sam isključio Aero, udaljeni dekstop se vratio iz mrtvih. Evo kako možete da isključite Aero za UltraVNC sesije.

Isključite vizuelne efekte

* Desnim tasterom miša kliknite na Computer, i izaberite Properties.
* Kliknite na Advanced System Settings, a onda pod Advanced, kliknite na Settings.
* Selektujte "Visual Effects" karticu, a onda kliknite na “Adjust for best performance” i onda na OK.

Ovo jednostavno podešavanje će drastično ubrzati udaljenu konekciju. Nakon što ste završili možete da vratite staro podešavanje.

Napomena: Ovo je korisno za ubrzanje bilo koje udaljene konekcije a ne samo one koja je ostvarena pomoću VNC-a.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.