Kako da upotrebite Windows Vista Compatibility režim rada? - Uputstvo za windows vista
uputstva
registracija rs domena

Kako da upotrebite Windows Vista Compatibility režim rada?

14.06.2010, 14:38
Windows Vista, kao i svaki novi operativni sistem, ima problema sa pokretanjem nekih starijih verzija aplikacija. Ovo posebno važi za Vistu, što i nije čudno imajući u vidu sve izmene koje su napravljene u njoj. Srećom tu je režim kompatibilnosti koji može da se podesi za svaku aplikaciju posebno.

Da biste konfigurisali režim kompatibilnosti za aplikaciju, samo pronađite instalacioni direktorijum programa, kliknite desnim tasterom miša na .exe fajl i selektujte Properties iz menija.

Selektujte Compatibility karticu:

Tu možete da izaberete da pokrenete program u Windows XP režimu kompatibilnosti, ili čak skroz nazad u Windows 95 režimu kompatibilnosti.

Možda je najinteresantnije podešavanje sa kojim možete da počnete da isključite vizuelne teme i desktop kompozicije, ako vam operativni sistem i aplikacije ne funkcionišu kako treba. Trebaćete malo da se poigrate sa opcijama, ali ćete najverovatnije uspeti da podesite vašu aplikaciju da radi.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.