uputstva
zaštita voća

Kako da rekreirate indeks pretraživanja u Windows Visti?

11.06.2010, 12:36
Ako imate problema sa mašinom za pretraživanje koja je ugrađena u Windows Vistu, najbolje što možete da uradite je da kažete servisu za indeksiranje da ponovo izgradi indeks. Trebaće dosta vremena da se to uradi, ali obično se isplati.

Moramo da naglasimo da indeksiranje pretraživanja u Windows Visti takođe upravlja sa pretraživanjem u Microsoft Outlook-u 2007, tako da ako imate problema sa pretraživanjem u Outlook-u znaćete gde se nalazi problem.

* Da biste pokrenuli rekreiranje indeksa ukucajte indexing u polje za pretraživanje Start menija da biste pokrenuli Indexing Options:
* Kada se otvori okvir za dijalog, izaberite Advanced dugme, koje će vam izbaciti UAC prompt.
* Sada možete jednostavno da kliknete na dugme Rebuild, i postojeći indeks pretraživanja će biti izbrisan i ponovo generisan.

Da bi se obavio proces indeksiranja trebaće puno vremena, pogotovo ako imate mnogo fajlova na računaru, tako da ćete možda želeti da suzite broj lokacija koje će se indeksirati (o tome ćemo pisati sutra).
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.