Kako da otvorite omiljene web sajtove direktno iz Vistinog Start menija? - Uputstvo za windows vista
uputstva
zaštita voća

Kako da otvorite omiljene web sajtove direktno iz Vistinog Start menija?

10.06.2010, 13:59
Instant Search funkcija u Windows Vistinom Start meniju nudi dva izbora - "Search Everywhere" (za pronalaženje fajlova na vašem desktopu) i "Search the Internet" (za pretraživanje weba).

Hajde da Vistinom Start meniju dodamo još jednu opciju koja će vam omogućiti da pretražujete po imenu. Na primer, vi možete da ukucate CNN da biste otvorili www.cnn.com u vašem pretraživaču, mit za mit.edu ili gmail za mail.google.com.

Interno, ova funkcija koristi Google-ovu I’m feeling lucky komandu i u potpunosti je zasnovana na Sarah-inom metodu za Wikipediju.

Pratite sledeće korake

Korak 1: Ukucajte gpedit.msc u Run polje da biste otvorili Group policy editor i idite na sledeću liniju.

User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Instant Search > Custom Instant Search Internet Search provider.

Korak 2: Kliknite desnim tasterom miša na Instant Search provider podešavanje i aktivirajte ga preko Properties. Dajte mu neko opisno ime i ukucajte sledeći URL u The URL to use polje.

http://www.google.com/search?btnI= I%27m+Feeling+Lucky&q=%w

Korak 3: Zatvorite Group Policy editor i u Run polje, ukucajte gpupdate/force da biste aktivirali izmene. I završili ste.

Možete da upotrebite isti trik da biste dodali i druge mašine za pretraživanje u Windows Search meni kao što je Flickr, Yahoo!, YouTube pa čak i eBay.

Regularna "Search the Internet" komanda će da koristi standardnu mašinu za pretraživanje koja je podešena u web pretraživaču, dok ovo podešavanje možete da upotrebite za specijalne zadatke kao što je pronalaženje fotografija.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.