uputstva
registracija rs domena

Kako da promenite informacije o podršci u Windows Visti?

11.06.2010, 12:25
Ako na vašem računaru imate instaliranu Windows Vistu, možda ste već primetili informaciju o podršci proizvođača koja se nalazi u prozoru sa sistemskim informacijama. Ako želite da promenite ove informacije ili da ubacite neku vašu sliku u ovaj prostor, vi to lako možete da uradite.

Desnim tasterom miša kliknite na Computer i izaberite Properties ili upotrebite Win+Break kombinaciju tastera da biste otvorili System properties ekran:

Da biste editovali informacije na ovom ekranu, trebaćete da otvorite vaš editor registra i pronađete sledeći ključ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\OEMInformation

Napomena: Ako ovaj ključ ne postoji, vi možete da preuzmete sledeći fajl registra, koji ćete trebati da editujete pre nego što dvostruko kliknete na njega da biste ga dodali u registar.

Vi možete da modifikujete sledeća polja i unesete bilo koje vrednosti koje želite u njih, sa izuzetkom Logo ključa, koji najverovatnije ne bi trebalo da menjate.

* Manufacturer
* SupportHours
* SupportPhone
* SupportURL
* Logo

Zadnji važan korak je da kreirate ili modifikujete bitmap fajl skladišten na lokaciji specifikovanoj u Logo ključu koja je obično postavljena na:

C:\Windows\System32\oemlogo.bmp

Za najbolje rezultate, vi ćete želeti da upotrebite mali logo, ne veći od 100×100 piksela. Takođe imajte na umu da će kopiranje fajla u dati direktorijum zahtevati administrativne dozvole.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.